Annonseringsvillkor

Annonseringsvillkor

Hyresnivåer

Akademisk kvart riktar sig till studenter och utgår från den genomsnittliga studentens ekonomi. Vi har därför tagit fram riktlinjer om vad vi anser vara en skälig maxhyra. I hyran ska värme, el och vatten ingå, detta för att skapa förutsägbarhet i studentens planering av sin ekonomi. Andra tjänster (t.ex. internet elle rparkering) får erbjudas mot en tilläggskostnad, men tillägget måste vara frivilligt och rimligt i förhållande till vad avgiften avser. Det är inte tillåtet att begära tillägg för möblering utöver maxhyran. 

Det är inte tillåtet att begära hushållsnära tjänster, barnpassning, eller liknande i utbyte mot reducerad hyra. 

En eventuell deposition får inte överstiga en månadshyra.


Hyresnivåerna för första/andra hand avser egna lägenheter. Vi gör individuella bedömningar av hyresnivån för uthyrningsdelar och stugor på tomt.

Inneboende

3 900 kr/månad

Första/andra hand

Liten etta (ca 20 kvm): 4 700 kr/månad

Större etta (ca 30 kvm): 5 300 kr/månad

Två rum och kök: 8 300 kr/månad

Tre rum och kök: 10 000 kr/månad

 

Annonsens innehåll

Akademisk kvart följer SSCO:s jämlikhetspolicy, vilket innebär att vi inte accepterar att önskemål eller krav på kön, etnicitet, ålder eller liknande är utskrivet i annonsen.

Det är inte heller tillåtet att begränsa annonserna till en typ av student (t.ex. forskare) eller ett specifikt lärosäte, begära att studenten ska ha en inkomst utöver eventuella studiemedel eller hindra studenten från att folkbokföra sig på adressen.*

Det är inte tillåtet att begära att hyresgästen ska veckopendla.

Hyresgästen måste ha obegränsad tillgång till matlagningsmöjligheter som motsvarar minst en kokplatta/spis, kyl och diskho med rinnande vatten. Hyresgästen måste även ha tillgång till tvättmaskin.

Det är vidare inte tillåtet att begränsa hur många personer som får hyra den annonserade bostaden, annat än i enlighet med lag om trångboddhet och i fall då det rör sig om ett sovrum (inneboende).

Kortast tillåtna uthyrningsperiod är två (2) månader.

Akademisk kvart förbehåller sig rätten att inte publicera annonser som riktar sig till andra personer än studenter, som inte möter våra villkor eller om det föreligger misstanke om bedrägeri eller om innehållet i annons eller det som framgår av korrespondens på annat sätt bedöms utgöra diskriminering enligt diskrimineringslagen.

Annonsören godkänner att annonsen granskas manuellt innan den publiceras. Genom att skicka in en annons registrerar sig annonsören som användare och godkänner därmed användarvillkoren.

 

 

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?